اگر نوازش نکنید، میمیرد!
کودک، دو گروه نیاز دارد:
گروه اول_ نیازهای فیزیولوژیکی شامل غذا، خواب، پوشاک، بهداشت (که در این زمینه ما خیلی پیشرفت کردهایم. مثلا فلج اطفال از بین رفته. در دوران بارداری، پزشک به مادر اسیدفولیک و کلسیم و داروهای دیگر میدهد که مادر استخوانهایش پوک نشود و بچه تندرست رشد کند. بچه را پوشک میکنیم و زود عوضش میکنیم و…).
بچههای امروز صدها بار راحتتر از بچههای قدیم هستند که صبح تا شب در قنداق بسته بودند و نمیتوانست تکان بخورد. این که ممکن است در بزرگسالی خواب دیده باشید که دست و پایتان را تنگ بستهاند و نمیتوانید تکان بخورید، شاید برای آن است که در نوزادی شما را قنداق کرده بودند. در قدیم، تصور بر این بود که با قنداق کردن، دست و پای بچه صاف میشود!
نیازهای فیزیولوژی، گروه اول هستند که متخصصان در این مورد بسیار به شما کمک میکنند. و نیازهای خیلی مهمی هم هستند.
گروه دوم_ نیازهای روانی و عاطفی است. کودک به نوازش احتیاج دارد. احتیاج دارد بغلش کنید و ببوسیدش و با او حرف بزنید و بازی کنید. این نیازها از غذا هم برای او مهمتر است.
اجازه دهید یک شاهدمثال برای شما تعریف کنم:
در اوایل قرن بیستم، دانشمندان آزمایشی در یک شیرخوارگاه آمریکایی برگزار کردند. بچههایی را که در آنجا پدر و مادر نداشتند، دو گروه کردند. با رژیم غذایی و مراقبت یکسان. با این تفاوت که با گروه اول بازی میکردند و آنها را نوازششان میکردند ولی در مورد گروه دوم، فقط غذایشان را میدادند و تر و خشکشان میکردند و میگذاشتندشان سرجایشان. هیچ تماسی با آنها نداشتند.
در کمتر از ۴۰ روز، گروه دوم، تکتک میمیرند و وقتی آنها را کالبدشناسی میکنند، میبینند که مخچهی این بچهها تحلیل رفته! گویی که غذا نخورده باشند!
چرا وقتی برای کودک، برادر یا خواهری میآورند، حسادت میکند؟
چون میگوید مادرم یا پدرم دائماً به آن یکی توجه میکند؛ پس من میمیرم.
اینجاست ریشهی حسادت و رقابتجویی و تمامیتطلبی.
نوازش، لمس کردن، مثل غذاست. لازم و ضروری است.
نگویید «خودش میداند من دوستش دارم!» نه!
ما انسانیم. یک گربه هم خودش را لوس میکند.
پستانداران همه نیازمند نوازشاند و انسان در رأس آنهاست.
محبت و توجه و لمس کردن، برای بچه، تفنن نیست. این نیست که اگر هم باشد، بدش نیاید. بود و نبودِ نوازش و محبت برای کودک، مرگ و زندگی است.
کودکی که نوازش نشود، میمیرد؛ هرچقدر هم که ویتامین خورده باشد.
اگر علاقهمندید دربارهی این موضوع بیشتر بدانید، از طریق بیان شاهدمثالها در کنار مباحث علمی، به شما نشان میدهم که با چه روشهای ساده و در عین حال کارآمدی، میتوانید فرزندانی با اعتمادبهنفس و خوشبخت تربیت کنید؛ و به خودِ شما هم کمک میکند با شناختن ریشههای برخی حسها و رفتارها که از کودکی در شما کاشته شده، آنها را حل کنید. اگر مایلید دربارهی این سمینار بیشتر بدانید، لطفا اینجا را کلیک کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
جالب بود